2008. november 8., szombat

Túrótorta

A mai S***-os túróakciónak köszönhetően 7 doboz túró pihen a hűtőnkben. Vagyis már csak 5! :) Közben ugyanis túrótortát sütöttem. :) Ezt a receptet a Tina konyhában találtam, körülbelül 3 éve, egyszer már sütöttem is, sikerrel, és most sem csalódtam benne.

Túrótorta

A tésztához:
3 tojás
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg liszt
5 dkg érkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor

A krémhez:
24 g színtelen zselatin (25 g-os H. Rozis)
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
20 dkg cukor
5 dl tejszín
4 tojássárgája
50 dkg túró

a tetejére:
2 evőkanál porcukor

A szétválasztott tojások fehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórunk 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 percig sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk és a formából kiborítjuk.

A töltelékhez a zselatint vízben feloldjuk. Közben a tejet a maradék cukorral, csipetnyi dóval, reszelt citromhéjjal és tojássárgájával állandó keverés mellett felhevítjük (nem forraljuk). Tálkába öntjük, belevegyítjük a feloldott zselatint. Dermesztésig hűtőbe állítjuk. Közben a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót áttörjük és habverővel a zselatinos masszához dolgozzuk, végül adagonként beleforgatjuk a tejszínhabot.

A piskótát két lapra vágjuk, a túrókrémet az alsó lapra simítjuk. A másik piskótalappal befedjük és 3 órára a hűtőszekrénybe állítjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése