2009. január 13., kedd

Gyümölcstorta

Ezt a receptet a 29 cm átmérőjű gyümölcstortaformához kaptuk.

Gyümölcstorta

4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
1 zacskó pudingpor
fél liter tej
4 evőkanál cukor
gyümölcs
gyümölcskocsonya

Habbá verjük a tojások fehérjét, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a cukrot, a lisztet, végül az olvasztott, de nem meleg margarint. Kikent gyümölcstorta formába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük. Közben elkészítjük a gyümölcshöz illő ízű pudingot és langyosan a tésztára öntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk a megtisztított, előre lehűtött gyümölccsel. Végül leöntjük gyümölcskocsonyával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése