Ferdinánd csiga
A tésztához:
5 dkg élesztő
4 dl tej
70 dkg liszt
4 tojás
15 dkg porcukor
só
a töltelékhez:
20 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
meglocsolni:
20 db kockacukor
4 dl tej
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojásokkal, a cukorral, sóval és a maradék tejjel összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk, a margarint krémesre keverjük 4 evőkanál cukorral és 4 evőkanál kakaóporral. Ezt a masszát a kinyújtott tésztára kenjük, feltekerjük és 2-3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és legalább 45 percig pihentetjük meleg helyen. Amikor már egészen megkelt és a kakaós vaj rétegekben kilátszik, 200 fokra felmelegített sütőbe tesszük és félig megsütjük. A maradék tejet a kockacukorral felforraljuk és a csigákra borítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.
![](http://4.bp.blogspot.com/__y_6u2xkrWI/SgrBlSWq_dI/AAAAAAAAB0Q/OitOxZlbt9k/s320/kakaos+csiga.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése