Hozzávalók a tésztához:
2 dl olaj
1,5 dl tej
4 citrom reszelt héja
13 dkg cukor
37 dkg liszt
2 csomag sütőpor
4 púpos evőkanál egész mák
8 közepes körte (kevésbé lédús fajta)
Amikor a receptet kiírtam és benéztem a hűtőbe, rádöbbentem, hogy csak egy citromunk van itthon, annak is a fele héja hiányzik és a többi már túl kemény, hogy reszelni lehessen. :D Így citromhéj helyett a leve felét tettem a tésztába.
Szóval a a tojást, az olajat, a tejet és a citromlevet habosra kevertem, hozzáadtam a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a mákot és simára kevertem. A meghámozott, kis kockákra (1,5 cm) vágott körtét hozzáadtam a masszához és kikent tepsiben, előmelegített sütőben készre sütöttem.
Máz:
12 dkg porcukor
8 teáskanál frissen facsart citromlé (helyett a citrom másik felének a leve)
A porcukrot a citromlével simára keverem és a kihűlt tésztára csurgattam.
Ennek a sütinek nálunk nagy sikere lett (Azuram szerint isteni), de majd még szeretném kipróbálni az eredeti verzót is!
Ilyen lett:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése